Upravit stránku

Aktuality, tiskové zprávy

Mostecké slavnosti s uhlíři a teplárníky jsou za námi. Další setkání bude na vánočních trzích

Na letošních Mosteckých slavnostech nebylo o zábavu nouze. Počasí i zajímavý program vylákaly stovky lidí ke Kostelu Nanebevzetí Panny Marie, a tak uhlíři i teplárníci měli plné ruce práce.

Beseda Mosty Mostu aneb může sport pomáhat dobrým věcem

Čtvrtý cyklus besedy Mosty Mostu, pořádaném Vysokou školou finanční a správní, byl ve znamení dojemného setkání dvou skvělých dam, Terezy Bártové, Žena roku Cesty za snem 2017 a Dity Horochovské, zástupkyně spolku Silou hlasu.

Mostecká slavnost s uhlíři a teplárníky

Když se řekne Mostecká slavnost, většině lidem v regionu se vybaví zábavný den u Kostela Nanebevzetí Panny Marie spojený s bohatým kulturním programem. Slavnostní průvod doprovázený hudbou, mažoretkami a širokou veřejností je jen začátkem této oblíbené události. Hlavní program je připraven u děkanského kostela, kde na pódiu během dne vystoupí známé hudební skupiny. Nebude chybět ani program pro rodiny s dětmi nebo ukázka hasičské techniky či prezentace skautů.

Druhé kolo přerozdělování finančních darů neziskovkám uzavřeno. Podporu získaly 4 projekty

V druhém kole žádostí o dary a sponzoring vyhlášeném společnostmi United Energy a Severočeská teplárenská v letošním roce, se sešlo pouhých 10 projektů splňujících požadované podmínky pro podání žádosti. Z toho 4 se týkaly sportu, 3 sociální oblasti, 1 kultury, vzdělávání a volnočasových aktivit.

Plánovaná odstávka v srpnu se přesouvá na září. Práce na přeložce horkovodu v prostoru se komplikují.

Společnost Severočeská teplárenská oznamuje svým zákazníkům, že z důvodu nepředvídatelných komplikací při realizaci přeložky horkovodu v oblasti Slatinice, která se provádí z důvodu pokračování těžby na  lomu Vršany, se ruší původně plánovaný srpnový termín přerušení dodávek tepla pro město Most.

Mobilní telefon Huawei P9 zná již svého pána, je jím syn výherkyně

S létem přinesla společnost Severočeská teplárenská svým zákazníkům nové zážitky a služby v rámci věrnostního programu.

Sokoli opět vyvedli mladé na komořanském komíně

I letos se speciální budka umístěná na ochozu komína komořanské teplárny stala domovem mláďat chráněného sokola stěhovavého. Tentokrát dvou samiček a jednoho samečka, kterého se jako jediného podařilo okroužkovat. I tak to bylo o náhodě. První pokus o okroužkování se totiž nezdařil.

Hornický skanzen na jeden den otevřen pouze pro zaměstnance komořanské teplárny

Podkrušnohorské technické muzeum, které sídlí v areálu bývalého hlubinného dolu Julius III v Kopistech u Mostu, je jedinečným hornickým skanzenem na Mostecku. Muzeum, které návštěvníkům umožňuje nahlédnout do historie dobývání a zpracování uhlí v centrální části severočeské hnědouhelné pánve, vzniklo v roce 2003. Spolupráce s komořanskou teplárnou se datuje od roku 2006, kdy teplárenská společnost poprvé muzeu přispěla na jeho provoz.

Komořanské dětské hry aneb zábava tak trochu jinak

V sobotu 9. června proběhl na Matyldě celodenní zábavný program, který pro děti připravily společnosti Severočeská teplárenská a Seven Energy. Na děti čekalo deset stanovišť s různými úkoly, které musely  zdolat, aby získaly medaili.

Čtyřdenní odstávka teplé vody v Mostě zkrácena na jeden a půl dne pro většinu domácností

Jak jsme již informovali, letošní celoplošná odstávka Mostě, byla vyvolána společností Vršanská uhelná z důvodu rozšíření těžby uhlí v prostoru Slatinice, tedy v prostoru, kde se nachází tepelný napaječ zásobující celé město Most.

Komořanské dětské hry aneb zabavte se s uhlíři a teplárníky

Jak už sám název napovídá, rozhodly se teplárenská a těžařská společnost potěšit především rodiny s dětmi, a chystají pro ně uspořádat velký zábavný program u příležitosti závodu Dračích lodí na Matyldě v Mostě.

Celoplošná odstávka letos v Mostě i Litvínově. Nepřesáhne však 4 dny.

Poprvé po třech letech připravuje během letního období společnost Severočeská teplárenská celoplošnou odstávku teplé vody opět pro obě města – Most i Litvínov. Odstávka, která ani v jednom městě nepřesáhne 4 dny, proběhne v rozdílných termínech.

Severočeská teplárenská v užší nominaci na Projekt roku 2017

Teplárenské sdružení ČR ocenilo snahu teplárenské společnosti o zlepšování služeb a péči o zákazníky, konkrétně její Věrnostní program pro konečné spotřebitele tepla, čestným uznáním za účast v soutěži Projekt roku 2017.

V Mostě a Litvínově se přestává topit

Zítra, tj. ve čtvrtek 10. května přeruší společnost United Energy a Severočeská teplárenská dodávky tepla do města Litvínova. K přerušení vytápění v Mostě pak dojde v ranních hodinách následujícího dne, tedy v pátek11. května. Stane se tak po dohodě s hlavními odběrateli, z důvodu dlouhodobě příznivé předpovědi počasí na následující dny.

Kvíz„ Jak velký jsi teplomilec“ je u konce. Známe výherce.

Jak sám název napovídá, teplárna Komořany zvěřejnila na svém facebookovém profilu soutěž, která probíhala v termínu

od 21.3. do 22.4.2018 pod názvem „ Jak velký jsi teplomilec“

Bakterie Legionella se obyvatelé Mostu bát nemusí

Preventivní analýzy teplé vody, dodávané do domácností v Mostě, ukázaly, že v rozvodech Severočeské teplárenské v Mostě nekolují nebezpečné koncentrace Legionelly. S přemnoženou bakterií, která způsobuje plicní onemocnění, se čas od času potýkají dodavatelé teplé vody v celé republice.

Dohody s městy Most a Litvínov pro letošní rok stvrzeny

Spolupráce společnosti United Energy  s městy Most a Litvínov bude pokračovat i v letošním roce. Na konci března byly podepsány dodatky, které oblasti spolupráce konkretizují.

Severočeská teplárenská partnerem mezinárodní soutěže ve svařování

Dne 27. 3. 2018 proběhl na Střední škole technické v Mostě již 6. ročník mezinárodní svářečské soutěže „O zlatou kuklu společnosti SIAD“. Soutěž se konala pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a Svazu průmyslu a dopravy ČR, za přítomnosti 1. náměstka hejtmana Martina Kliky.

Společnost Severočeská teplárenská byla u vzniku filmu „ Chrám z popela zdvižený“

Jak sám název napovídá, jde o dokumentární film, který vznikl k výročí 500 let od položení základního kamene a zahájení stavby nového chrámu Nanebevzetí Panny Marie v Mostě.

Komořanská teplárna rozdávala dary. V prvním kole žádostí přidělila o více jak 300 tisíc korun více jak loni

V polovině ledna letošního roku bylo ukončeno přijímání žádostí organizací a škol regionu o sponzorský příspěvek. K tomuto datu se sešlo 32 přihlášek, z toho 12 z oblasti sportu a volného času, 7 z oblasti vzdělávání, 4 z oblasti kultury a 5 ze zdravotnictví a sociální oblasti. Jeden projekt se týkal ochrany životního prostředí a tři projekty úspor energií.