Upravit stránku

Aktuality, tiskové zprávy

Preventivní kontroly dodatečně poukázaly na nutnost opravy potrubí v Litvínově

Přestože letos v plánu společnosti Severočeská teplárenská žádná odstávka v dodávkách teplé vody pro město Litvínov nebyla, byla společnost nucena plán pozměnit. Důvodem této změny je výsledek preventivních obchůzek prováděných provozními zaměstnanci.

Dobrá zpráva pro Mostecko: Celoplošná odstávka teplé vody se letos nechystá

Pro obyvatele měst Mostu a Litvínova má Severočeská teplárenská a United Energy dobrou zprávu.   V letošním roce během letních měsíců nebude celoplošná odstávka v dodávce teplé vody.

Komořanské dětské hry slibují pokračování

Po medailích se jen zaprášilo, tak by mohl znít název druhého ročníku Komořanských dětských her, které se pořádaly v sobotu na Matyldě. Na místě bylo stejně jako v loňském roce přichystáno deset stanovišť s tradičními i méně tradičními soutěžemi.

Protidrogový vlak zastavil i v Mostě

Nejvýznamnější projekt v oblasti protidrogové prevence v České republice – Revolution Train – dorazil na mostecké nádraží.  Třistatunový a 165 metrů dlouhý kolos nabídl školákům i veřejnosti jedinečné prostředí pro interaktivní zážitkové vzdělávání.

Investice do zdroje i horkovodů plánuje komořanská teplárna i v letošním roce

I letos obsahuje plán údržby a investic komořanské teplárny velké množství akcí. Teplárna plánuje v roce 2019 investovat další stovky milionů korun.

Energie dobrovolníků zářila v zahradě dětského domova

Dvacet šest dobrovolníků komořanské teplárny zavítalo koncem května již po čtvrté do Dětského domova ve Vysoké Peci u Jirkova, aby opět pomohli s rozsáhlými pracemi na tamní zahradě.

V Mostě a Litvínově se přestává topit

Po dohodě s hlavními odběrateli přeruší zítra, tj. v pátek 31. května,společnost United Energy a Severočeská teplárenská dodávky tepla pro města Most a Litvínov.

Termín ukončení topné sezóny v letošním roce koresponduje s oficiálním termínem uvedeným ve vyhlášce Ministerstva průmyslu a obchodu.

Komořanský komín se opět stal domovem pro sokolí rodinu

Také letos se speciální budka umístěná na ochozu komořanského komína stala domovem pro sokolí pár, který tu zahnízdil koncem března.

„Letos si sokoli dávali se zahnízděním trochu na čas, což bylo ovlivněno především počasím“, prozradil ornitolog Václav Beran, který dosud na komořanském komíně okroužkoval již 15 sokolích mláďat.  Začátkem května však již mohl okroužkovat další tři, dvě samičky a samečka.

Komořanské dětské hry jsou už za dveřmi

Severočeská teplárenská navazuje na úspěšnou akci s názvem Komořanské dětské hry, které se poprvé konaly v loňském roce při příležitosti závodu Dračích lodí. Ani letos nebudou návštěvníci ochuzeni o den plný zábavy. Druhé komořanské klání se uskuteční už v sobotu 8. června od 10 do 18 hodin na Matyldě v Mostě.

Spolupráce United Energy s městem Most a Litvínov bude pokračovat i letos

Spolupráce společnosti United Energy  s městy Most a Litvínov bude pokračovat i v letošním roce. Na začátku dubna byly podepsány dodatky, které oblasti spolupráce pro rok 2019 konkretizují.

Obě města obdrží na realizaci svých projektů stejnou částku jako v posledních letech, tedy každé půl milionu korun.

Vychází první číslo magazínu DoTeK – časopisu plného energie

Do poštovních schránek obyvatel Mostu a Litvínova v těchto dnech míří zcela nový časopis. Pod názvem DoTeK nebo-li Domácnostem Teplo z Komořan ho budou vydávat společnosti United Energy a Severočeská teplárenská, tedy firmy, které zajišťují obyvatelům těchto měst tepelnou pohodu.

Soutěž O zlatou kuklu společnosti SIAD opět ukázala talenty v oboru sváření

Společnost Severočeská teplárenská byla již po sedmé hrdým partnerem prestižní soutěže ve svařování, kterou pořádá každoročně Střední škola technická Most za podpory regionálních partnerů. Vstupenkou do této ojedinělé a uznávané akce je především zručnost samotných žáků, neboť soutěžit přijíždějí jen ti nejlepší zástupci jednotlivých škol.

Na Legionellu platí horko

Společnost Severočeská teplárenská uspořádala na konci února pro veřejnost seminář na téma Legionella, který se věnoval otázkám správného způsobu testování vody, právním otázkám zodpovědnosti a praktickým radám pro bytová družstva a společenství vlastníků.

Teplárna zve veřejnost na bezplatný seminář. Tématem bude Legionella.

Legionella.  Oprávněná obava, ano či neNejen ta tuto otázku dostanou odpověď účastníci semináře, který organizuje společnost Severočeská teplárenská pro širokou veřejnost.

Důvodem k uskutečnění semináře je nedostatečná informovanost a především narůstající dotazy a žádosti o radu ze strany bytových družstev i jednotlivých domácností.

Podpora regionu v roce 2018 významně vyšší než v předchozím roce

Společnost United Energy a Severočeská teplárenská věnovaly v loňském roce více jak 3 000 000 korun na podporu veřejně prospěšných aktivit v regionu.

„Vloni jsme nejvíce podporovali oblast vzdělávání, na kterou připadla polovina z celkově věnovaných finančních prostředků. Druhou příčku obsadila kultura a volný čas obyvatel (26%), následovaná oblastí sociální a zdravotní (22%). Městům, obcím a neziskovým organizacím přispěla teplárna o více jak 1 300 tisíc korun více, než v roce předchozím“, sdělila tisková mluvčí společností Miloslava Kučerová.

Komořanský sněhulák oživil letošní vánoční trhy v Mostě

Sněhulák, kam se podíváš, si mohl říct každý, kdo navštívil během druhého adventního víkendu vánoční trhy na Prvním náměstí v Mostě.

Společnost Severočeská teplárenská se postarala o zábavu, a to ne ledajakou. Od pátku do neděle měli návštěvníci vánočních trhů v Mostě příležitost postavit si svého sněhuláka. Nutno dodat, že zábava, původně plánovaná převážně pro děti,  pohltila i dospělé,  a tak stavěli sněhuláky všichni, bez rozdílu věku.

Komořanský sněhulák letos poprvé oživí mostecké vánoční trhy

Společnost Severočeská teplárenská se rozhodla navázat na úspěšné letní Komořanské dětské hry na Matyldě a přivézt dětem zábavu i uprostřed zimy. Program Komořanský sněhulák s podtitulem „Pojďte se k nám ohřát…“ se bude konat v rámci vánočních trhů na Prvním náměstí v Mostě od pátku 7. do neděle 9. prosince.

Děti si budou moci na trzích postavit sněhuláka a vyfotit se s ním, pro šikovné sochaře jsou připraveny také odměny. Kromě sněhu budou na místě k dispozici i další nezbytné rekvizity pro dokonalého sněhuláka. „Snažíme se domluvit s extraligovým hokejovým týmem HC Verva Litvínov autogramiádu hokejistů. Pokud návštěvníky bude zajímat, odkud jsme vzali sníh na stavbu sněhuláků, je to právě z litvínovského hokejového stadionu,“ informuje marketingová manažerka Radka Bišická.

Bakterie Legionella předmětem neshod teplárenské společnosti a bytového družstva Krušnohor

V dubnu tohoto roku ubezpečila společnost Severočeská teplárenská domácnosti v Mostě o absenci výskytu životu nebezpečných koncentrací bakterie Legionella. Stalo se tak na základě výsledku testů na třech náhodně vybraných výměníkových stanicích, které provedla akreditovaná laboratoř Zdravotnického ústavu v Ústí nad Labem. I přesto nabídla teplárenská společnost odběratelům pomoc s likvidací Legionelly v případě, pokud by se někde měřením prokázal její zvýšený výskyt a to tzv. termodesinfekcí celého rozvodného systému. Tuto službu poskytuje teplárenská společnost na vyžádání zcela zdarma. Spolupráci při likvidaci bakterie Legionella nabídla ST, a.s. i vedení SBD v domech v jeho správě či vlastnictví. Bytové družstvo však na nabídku nereflektuje a již od počátku vnucuje domácnostem nákladné chemické čištění.

Mostecké hudební pondělky opět na scéně

Historie Mosteckých hudebních pondělků sahá do roku 1946, kdy se skupina místních nadšenců rozhodla zahájit sérii koncertních pořadů v Mostě. Prvotním cílem Hudebních pondělků bylo seznámit zájemce o vážnou hudbu spojenou s významnými umělci a nadanými interprety, a tím podpořit kulturní život v Mostě. Na scéně se vystřídala celá řada českých i zahraničních umělců, výjimkou nebyla Česká ani Moravská filharmonie. Do roku 1993, kdy zazněl poslední koncert, bylo uskutečněno celkem 570 koncertů.

Topná sezóna začala. V Mostě i Litvínově se již topí

Na základě žádosti významných odběratelů a po dohodě s hlavními distributory tepla, zahájila společnosti Severočeská teplárenská a United Energy  temperování domácností v Mostě a Litvínově.